Іран може передати Україні “чорні скриньки” літака МАУ, якщо не зможе їх розшифрувати - посол

Іран може передати Україні “чорні скриньки” літака МАУ, якщо не зможе їх розшифрувати - посол

Укрінформ
Посол Ірану в Україні Манучехр Мораді заявив, що Тегеран може передати “чорні скриньки” збитого літака МАУ Україні або іншій державі, якщо не зможе їх розшифрувати.

Про це він сказав на форумі: "Ситуація на Близькому Сході та майбутнє відносин України та Ірану", що відбувся у посольстві Ірану в Києві у п’ятницю, 7 лютого, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Чорні скриньки можуть бути відправлені до України або іншої держави, якщо в Ірану не буде можливості їх розшифрувати", - заявив посол.

За його словами, зараз треба очікувати завершення комплексного розслідування катастрофи, яке згідно з нормами міжнародного права веде Іран як країна, де сталася трагедія.

Читайте також: Канада наполягає на невідкладній розшифровці “чорних скриньок” літака МАУ

Як повідомляв Укрінформ, 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту зазнав аварії літак "Міжнародних авіаліній України" рейсу PS752. На його борту перебували 176 осіб, усі вони загинули. Пасажирами авіалайнера були громадяни України, Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Великої Британії.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічну проблему літака та заперечувала можливість збиття лайнера. Однак під тиском оприлюднених провідними країнами світу доказів 11 січня Іран визнав, що український пасажирський літак був помилково збитий бійцями "Корпусу вартових Ісламської революції".

Читайте також: Катастрофа літака МАУ: Рябошапка тричі просив генпрокурора Ірану про допомогу в розслідуванні

Згодом також стало відомо, що літак МАУ був збитий двома ракетами зенітно-ракетної системи "Тор-М1", яку Іран отримав з Росії. Ця обставина, а також те, що Тегеран досі відмовляється передати Києву "чорні скриньки", викликала сумніви у деяких експертів щодо того, чи справді український літак збили випадково.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-