Шокін заявив, що його отруїли ртуттю

Шокін заявив, що його отруїли ртуттю

Відео
Укрінформ
Ексгенпрокурор заявив про дві зупинки серця та не виключає причетності до свого отруєння колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Про це він заявив в інтерв’ю ТСН.

Він розповів, що 10 вересня 2019 року перебував у Греції в особистих справах після смерті брата.

"І от 10 вересня, коли я вийшов з машини, я знепритомнів і впав. Я не пам’ятаю, що було далі, але мені потім розповідали, хто був присутній поруч, що мені дуже повезло, що це трапилось саме в цьому місці і в цей час. Це трапилось приблизно об 11:40, дуже поряд був госпіталь, швидка допомога і дуже гарні фахівці. Згідно з заключенням грецької клініки, де я перебував спочатку у реанімації, в мене було дві зупинки серця. Для того, щоб мене повернути з того світу, було застосовано електрошокери для моєї реанімації. Потім я перебував вісім діб у реанімації, а згодом мене перевели до палати. Я не міг ходити, вчився там ходити заново", – сказав Шокін.

Читайте також: Джуліані запевняє, що "накопав" в Україні більше, ніж міг уявити Трамп

Колишній генпрокурор розповів, що його виписали 20 вересня, а 22 вересня він прибув до Києва. Йому порекомендували клініку у Відні, щоб продовжити курс лікуванням. За його словами, він потрапив до лікаря Миколи Корпана, який брав участь у лікуванні Віктора Ющенка після отруєння у 2004 році.

"Мені зробили багато обстежень. 11 жовтня лікар до мене прийшов і запитав: «А ви знаєте, що у вас ртуть в організмі?» У висновках зазначається, що вміст ртуті у мене в організмі – 9,7%, тобто у п’ять разів більше, ніж максимальна норма", – розповів Шокін.

Він вважає, що на сьогодні здоровий "на 85%, може, навіть і на 90%".

Читайте також: Джуліані обіцяє “вибуховий звіт” про замах на життя Шокіна

Ексгенпрокурор вважає, що до його отруєння "є можливість причетності Байдена". Зараз справу розслідує поліція Греції.

"Я звернувся офіційно до грецьких правоохоронних органів з цього питання, там є моя офіційна заява, просив їх розслідувати. Наскільки мені відомо, справа кримінальна порушена і розслідується, але це тільки моя інформація. Офіційно я ще відповіді не отримав, хоча звернувся досить давно з питання порушення кримінального провадження у зв’язку з моїм навмисним вбивством", – сказав Шокін.

Читайте також: Генпрокуратура не отримувала запитів від США щодо компанії Burisma — Рябошапка

Як повідомлялося, колишній генпрокурор України Віктор Шокін фігурував у матеріалах розслідування з імпічменту президента як чиновник, на якого виходив Джуліані під час поїздок в Україну. При цьому, сам Шокін неодноразово заявляв, що його змусили піти з посади через вимогу ексвіценпрезидента США Джо Байдена, який називав тодішнього генпрокурора України одним із найбільших корупціонерів, що гальмує реформи в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-