Зеленський удруге зустрівся з родичами загиблих в Ірані українців

Зеленський удруге зустрівся з родичами загиблих в Ірані українців

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що тіла загиблих в авіакатастрофі в Ірані українців повернуть додому в межах 19 січня, та пообіцяв здійснити виплати родичам цього тижня.

Про це він заявив під час зустрічі з родичами українських громадян, які загинули внаслідок збиття літака компанії МАУ в Тегерані, повідомляє пресслужба глави Української держави.

Зеленський наголосив, що поставив завдання повернути тіла загиблих в Україну якнайшвидше.

«Ми сподіваємося, що це має відбутися саме 19 січня. Можливо, буде плюс-мінус два дні. Але ми поставили таке завдання і перед нашими, і перед іранськими фахівцями», – зазначив Президент.

За його словами, в Ірані наразі перебувають 10 українських фахівців, які працюють над ідентифікацією та поверненням тіл загиблих.

«Наразі декілька наших громадян ідентифіковано», – додав Зеленський.

Він також запевнив, що цього тижня кожна родина загиблих українців отримає компенсації від держави у розмірі 200 тис. гривень, та нагадав, що Україна вимагатиме від Ірану виплат додаткових компенсацій.

Читайте також: Катастрофа в Ірані: у РНБО розповіли про процес ідентифікації тіл загиблих українців

Крім того, Президент пообіцяв надати необхідну допомогу, пов’язану з похованням загиблих.

Як повідомлялося, уранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім.Імама Хомейні зазнав аварії літак "Міжнародних авіаліній України". На його борту перебувало 176 осіб, всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великої Британії.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічну проблему літака. Однак 11 січня Іран заявив, що український пасажирський авіалайнер був випадково збитий військовими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-