Профспілки просять Зеленського про зустріч

Профспілки просять Зеленського про зустріч

Укрінформ
Профспілки звернулися до Президента України Володимира Зеленського з проханням зустрітися з їх активом для вирішення проблем стосовно трудового права.

Про це повідомили у Профспілці працівників вугільної промисловості України.

«СПО (Спільний представницький орган) об’єднань профспілок від імені 7 млн громадян України – членів профспілок усіх рівнів звернувся до Президента України Володимира Зеленського, як гаранта Конституції, із закликом захистити конституційні, трудові права працівників та діяльність профспілок в Україні», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що керівники профспілкових об’єднань, які входять до складу Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, звернулись до глави держави з пропозицією провести зустріч з профспілковим активом 16 січня на Всеукраїнському профспілковому віче у м. Києві в МЦКМ (Жовтневому палаці). У зустрічі візьмуть участь профактивісти з усіх областей України, які встали на захист конституційних трудових і соціально-економічних прав працівників та діяльності профспілок.

Читайте також: Милованов пояснив, чому профспілки проти нового законопроєкту про працю

У зверненні профспілок наголошується, що дії уряду та депутатська ініціатива щодо лібералізації соціально-економічних і трудових відносин збурили людей.

Також в повідомленні зазначено, що «профспілки завжди були і є прибічниками конструктивного соціального діалогу та очікують від влади і роботодавців такого ж ставлення до себе».

Читайте також: Профспілки, які паразитують на робітниках, мають бути зупинені — Милованов

Як повідомляв Укрінформ, урядовий законопроєкт №2708 "Про працю" зареєстрований у Верховній Раді 28 грудня 2019 року. Він складається з 98 статей і 10 глав.

Федерація профспілок України виступила проти внесеного Кабінетом міністрів до Верховної Ради законопроєкту “Про працю” та анонсує протестні акції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-