Справу організатора “референдуму ДНР

Справу організатора “референдуму ДНР" передадуть до Верховного суду

Укрінформ
Справу Романа Лягіна, одного з організаторів псевдореферендуму про створення терористичної організації "ДНР" направлять в Київський апеляційний суд, звідки передадуть у Верховний суд.

Відповідне рішення ухвалила колегія суддів під час засідання у вівторок, повідомив у коментарі Укрінформу його адвокат Володимир Єфименко.

“Суд за власною ініціативою прийняв рішення про направлення справи через Київський апеляційний суд до Верховного суду для вирішення підсудності”, - сказав він.

За словами адвоката, оскільки інкриміновані Лягіну злочини були вчинені в Донецьку, то його справу має розглядати один із судів у Донецькій області.

Наразі Лягін перебуває під вартою.

Читайте також: Суд над "головою ЦВК ДНР" перенесли на листопад

Верховний суд має вирішить, чи буде відвід судді та де розглядатимуть справу. Не виключено, що матеріали передадуть до суду в Донецькій області.

Відомо, що серед сторін обвинувачення — представники захопленого в Донецьку арт-центру "Ізоляція". Вони зазначають, що саме в цьому центрі бойовики утримують в заручниках українських військових, журналістів та цивільних.

Читайте також: Справа Шеремета: заяви про суперечливі висновки експертиз не відповідають дійсності - поліція

Нагадаємо: навесні 2014 року Лягін керував так званою виборчою комісією в нинішніх ОРДЛО. За результатами фейкових референдуму утворилося терористичне угрупування "ДНР". Українські спецслужби затримали Романа Лягіна в червні 2019 року. Його звинувачують у державній зраді.

Фото: Віталій Овчаренко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-