Прикордонники “завернули” російську журналістку, яка незаконно відвідувала Крим

Прикордонники “завернули” російську журналістку, яка незаконно відвідувала Крим

Укрінформ
У суботу вранці в аеропорту «Бориспіль» прикордонники виявили громадянку РФ – порушницю українського законодавства.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

"Жінка прибула до України рейсом зі Стамбула. Як з’ясувалося, вона працює журналістом одного з російських телеканалів та висвітлює соціальні теми. Під час прикордонного контролю громадянка зазначила, що на тимчасово окупованих територіях України вона ніколи не була. Однак українські прикордонники перевірили її слова ретельніше і встановили обман. Зокрема, було встановлено факт незаконного в‘їзду/виїзду до ТОТ АР Крим, що потім підтвердила і мандрівниця", - йдеться на сайті.

За порушення вимог Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» журналістці відмовили у перетині кордону і заборонили в’їзд в Україну на 3 роки.

Як повідомлялося, у п'ятницю вранці прикордонники не пропустили в Україну ще одного російського журналіста.

Читайте також: Російського пропагандиста “НТВ” не пропустили в Україну

Загалом з початку року виявлено понад 5 тисяч фактів порушення особами порядку в’їзду/виїзду з/до тимчасово окупованих територій. За ст.204-2 КУпАП стосовно порушників складено більше 4 200 адмінпротоколів.

Як повідомляли ЗМІ, 12 грудня російський телеканал "Звезда" оприлюднив інформацію про те, що його знімальна група - кореспондентка Діана Сіразі та оператор Олександр Столєров - безперешкодно прибула до Києва з робочою метою.

Раніше, під час брифінгу в Парижі за результатами нормандського саміту, Президент Володимир Зеленський запросив російських пропагандистів на лінію розмежування на Донбасі побачити на власні очі, що там відбувається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-