Нацрада зробила попередження телеканалам “112 Україна” і “Горизонт-TV”

Нацрада зробила попередження телеканалам “112 Україна” і “Горизонт-TV”

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла попередження супутниковим телеканалам “112 Україна” і “Горизонт-TV” за недотримання правил мовлення у дні пам’яті.

Як повідомляє прес-служба регулятора, рішення щодо застосування санкції “оголошення попередження” було ухвалено 12 грудня на засіданні Нацради.

“У День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, який відзначався 29 серпня, в ефірі телеканалу “112 Україна” не було інформації про день пам’яті у проміжок часу з 00:13 до 06:03", - ідеться в повідомленні..

Крім того, 8 вересня, у День пам’яті 75-х роковин початку депортації українців із Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944-1951 роках, відповідної інформації не було зафіксовано в ефірі телеканалу “Горизонт-TV” у проміжок часу з 00:00 до 02:34.

Читайте також: Нацрада позапланово перевірить понад 30 провайдерів

Як зазначається, Національна рада визнала зафіксовані ліцензіатами порушення та вказала мовникам на неприпустимість порушень законодавства надалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-