Біля Офісу Президента розпочалася акція

Біля Офісу Президента розпочалася акція "Варта на Банковій"

Фото
Укрінформ
Біля Офісу Президента розпочалася акція "Варта на Банковій", яка триватиме всю ніч і наступного дня - аж до завершення переговорів "Нормандської четвірки" у Парижі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, учасники акції прийшли до ОП з державними та червоно-чорними прапорами, дехто приніс плакати з надписами "Ні - перемовинам з найманцями Путіна", "Геть від Москви" тощо.

Акція «Варта на Банковій» у Києві / Фото: Володимир Тарасов та Анатолій Сірик, Укрінформ

Акція розпочалася з хвилини мовчання за загиблими на пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

На початку один зі спікерів оголосив, що проведення заходу погоджено з відповідними структурами і є законним, а його учасники відтепер чекатимуть під стінами ОП результатів перемовин у Парижі.

Читайте також: На Майдані Незалежності проходить віче "Червоні лінії"

Тим часом, на площі біля Офісу Президента активісти почали встановлювати намети.

Раніше організатори зазначали, що біля ОП розгорнуть наметове містечко, а вночі для активістів у великому наметі триватимуть виступи бардів та лекції, перегляд фільмів тощо.

За задумом організаторів, така акція має стати запобіжником проти спроб влади піти «на повідку» в Росії. Коли ж з'являться новини із Франції 9 грудня, активісти будуть "діяти відповідно до рішень саміту”.

Раніше партії "Європейська солідарність", "Голос" і ВО "Батьківщина" зробили спільну заяву щодо недопущення порушення національних інтересів України напередодні зустрічі в "нормандському форматі".

Як повідомлялося, раніше у неділю на майдані Незалежності відбулося віче, ініційоване з метою нагадати владі про “червоні лінії" напередодні зустрічі “Нормандської четвірки” - лідерів України, Росії, Франції та Німеччини, - яка відбудеться 9 грудня у Парижі.

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що на цій зустрічі "зради" не буде, та закликав українців довіряти йому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-