У справах Майдану ГПУ повідомила про підозру 163 правоохоронцям

У справах Майдану ГПУ повідомила про підозру 163 правоохоронцям

Укрінформ
Генеральна прокуратура повідомила про підозру в справах Майдану 300 особам, у тому числі 33 високопосадовцям і 163 правоохоронцям.

Про це заявив заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Віктор Чумак у програмі «Право на владу» на телеканалі «1+1», передає кореспондент Укрінформу.

«Генеральна прокуратура повідомила про підозру 300 особам, з них 33 високопосадовцям, 163 працівникам органів внутрішніх справ, в тому числі 19 слідчим, 14 прокурорам, 10 суддям, 50 цивільним особам, яких називали «тітушками», - сказав Чумак.

 За його словами, до суду скеровано 80 обвинувальних актів щодо 174 осіб. За результатами розслідування, винуватими у вчиненні  кримінальних правопорушень визнано 20 осіб, стосовно 19 з них ухвалено обвинувальні вироки.

Читайте також: Разумков запевняє, що розслідування злочинів Майдану не "поставлять на паузу"

«Це тільки те, що зробила Генеральна прокуратура», - зауважив заступник генпрокурора.

Водночас, за його інформацією, по всій країні у провадженні за цією категорією повідомлено про підозру 445 особам. Серед них 48  високопосадовців та 229  правоохоронців, у тому числі 27 слідчих, 20 прокурорів, а також 23 судді. Скеровано до суду 195 обвинувальних актів стосовно 298 осіб. Винними вчиненні  злочинів суди визнали 59 осіб, щодо 46 з них винесено обвинувальні вироки.

Читайте також: Зеленський: Нам потрібні реальні результати розслідування справ Майдану

Як повідомлялося, 20 листопада у Генпрокуратури завершуються повноваження слідства. Усі кримінальні справи, зокрема щодо злочинів під час Революції Гідності, мають бути передані за підслідністю до Нацполіції, НАБУ, СБУ і ДБР. З цією метою у ГПУ створили спеціальну інвентаризаційну комісію.

14 листопада під стінами Офісу Президента відбулася акція «Майдан. Забуттю не підлягає». Активісти вимагали ефективно розслідувати справи Майдану та не допустити їх замороження на невизначений термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-