Рада може змінити допустимі показники забруднення повітря

Рада може змінити допустимі показники забруднення повітря

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування рекомендує парламенту ухвалити за основу законопроєкт №2296 “Про внесення змін до законодавства щодо запобігання негативному впливу на здоров’я громадян забруднення повітря”.

Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

“Комітет з питань екологічної політики та природокористування рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання несприятливому впливу забруднення повітряного середовища на здоров’я населення, №2296”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, законопроєктом передбачено зниження рівня забруднення атмосферного повітря, рівнів шуму в містах України, запобігання захворюваності населення, зниження рівнів його смертності та підвищення тривалості життя шляхом запровадження часового обмеження руху великовагових транспортних засобів територією міст, чисельність населення яких перевищує 250 тис. осіб.

Читайте також: Незначне забруднення повітря виявили у п'яти містах - ДСНС

В Інформуправлінні Апарату ВР також зауважують, що законопроєкт №2296 пропонує доповнити ряд законів положеннями про недопущення перевищення рівнів шуму під час руху автомобільного транспорту в населених пунктах, а також щодо необхідності розробки програм оздоровлення атмосферного повітря і комплексних заходів щодо зменшення забруднення атмосферного повітря та покращення стану здоров’я населення у разі перевищення державних медико-санітарних нормативів та/або нормативів екологічної безпеки на відповідній території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-