За звання молодіжної столиці України-2020 змагатимуться 48 міст

За звання молодіжної столиці України-2020 змагатимуться 48 міст

Укрінформ
Заявки на участь у Національному конкурсі «Молодіжна столиця України-2020» подали 48 міст України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, такі дані були оприлюднені після підбиття підсумків на засіданні Наглядової ради «Молодіжної столиці України» у Міністерстві молоді та спорту України, яке перебуває у процесі реорганізації.

«Ми трішечки не дотягнули до повного покриття по областях – заявки для участі у конкурсі подали 48 міст від 21 області України. Це більше міст, ніж було у минулому році, але дещо менше, ніж у позаминулому, коли конкурс проводився вперше», - розповів голова Наглядової ради Олександр Ярема.

У перший рік проведення конкурсу (2018-й) всього було 56 заявок, і переміг Львів, у 2019 році за статус молодіжної столиці змагалося 41 місто, і переміг Кам’янець-Подільський.

Читайте також: Нацконкурс "Молодіжна столиця України -2020" почав відбір регіональних координаторів

Офіційний старт конкурсу було оголошено 14 вересня, до 30 жовтня тривав прийом заявок, зараз іде процес розгляду та оцінювання цих заявок, 19 листопада на засіданні Наглядової ради буде обрано міста-фіналісти, до 10 грудня пройде фінальний відбір, і вже 31 грудня місто-переможець офіційно набуде статусу молодіжної столиці України 2020 року.

«Перш за все, цей статус дає місту увагу. Цього року нам пощастило, ми мали гарну комунікацію з колегами з Мінінфраструктури, зокрема з Укрзалізницею, і вони погодилися розміщувати проморолики про молодіжну столицю Кам’янець-Подільський як соціальну рекламу. В цілому ж, як скористатися цим статусом, великою мірою залежить і від міста, і від молодих людей, які в ньому проживають. До того ж, членами конкурсної комісії є велика кількість міжнародних організацій. І для них – це теж можливість частину своєї активності протягом року реалізовувати в місті – молодіжній столиці, і вони цим активно користуються», - розповів Ярема.

Ініціаторами національного конкурсу «Молодіжна столиця України» є Міністерство молоді та спорту України, Національна молодіжна рада України та Український інститут міжнародної політики.

Основною метою конкурсу є активізація співпраці між молоддю та органами місцевого самоврядування, а також сприяння створенню умов для розвитку молоді в містах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-