Бородянський вважає, що інформаційну війну Україна виграла, але є ще над чим працювати

Бородянський вважає, що інформаційну війну Україна виграла, але є ще над чим працювати

Укрінформ
Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський вважає,що Україна виграла інформаційну війни проти потужної російської пропаганди, але досі нам є над чим працювати.

Про це він сказав у вечірньому ефірі телеканалу 1+1 у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що Україна інформаційну війну виграла, тому що той потужний ресурс, який є у Російської Федерації, і застосовується проти нашої держави. Україна вистояла. І це завдяки багато в чому громадському сектору, армії та людям, які включилися дуже швидко у процес відстоювання національних інтересів",- сказав Бородянський.

За його словами, йдеться про те, що у 2014 році на схід України зайшли збройні формування іншої країни. Тоді у низці українських міст було чимало людей,які вагалися, але нині переважна більшість наших співвітчизників не має сумнівів про те, що Україна є суверенною унітарною державою, що вона є відстоює свої національні інтереси.

Читайте також: Бородянський виклав відео виступу в Раді "для уникнення маніпуляцій"

"Тобто усі все зрозуміли"-, додав урядовець.

Водночас Бородянський зазначив, досі в захисті нашого інформаційного поля є прогалини. Тому влада працюватиме над їх усуненням.

Так, додав міністр, упродовж одного-двох місяців жителі окупованих територій зможуть дивитися український державний канал. Мовитиме він російською та українською мовами.

" У нас є чітке уявлення про те, яким чином все це буде відбуватися",- запевнив представник уряду.

Бородянський також висловив думку про необхідність у рамках цієї інформаційної війни запустити велику програму, яка дозволить значно посилити медіаграмотніть в Україні.

"Сьогодні тільки 8% українців можуть зрозуміти, де фейк, а де не фейк. І ми повинні навчитися відрізняти фейк від правди. Це повинно стати національною програмою навчання",- сказав міністр та при цьому уточнив, що таке впровадити швидко неможливо.

Усе це, упевнений Бородянський, допоможе значно знизити споживання українцями маніпулятивного контенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-