Диктант національної єдності “розкручують” флешмобом у Facebook

Диктант національної єдності “розкручують” флешмобом у Facebook

Укрінформ
У соцмережі Facebook запустили флешмоб із закликом приєднатися до написання ХІХ Всеукраїнського диктанту національної єдності, який відбудеться у п’ятницю, 8 листопада, о 10:50.

Як повідомляє Суспільне мовлення, люди з різних країн та різних професій приєдналися до флешмобу#ПишемозУкраїнськимрадіо і в мережі Facebook розповідають, чому вони писатимуть диктант, чому це важливо, і закликають приєднатися до акції.

Серед учасників флешмобу Наталія Волоткевич - журналістка з України, яка проживає у США; Юріс Пойканс – посол Литовської Республіки в Україні; Ірена Карпа – письменниця; Дмитро Кулеба – віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України; Михайло Павлов – диктор, бренд-войс “Українського радіо”, який знаходиться в Торонто; Олесь Городецький – голова Християнського товариства українців в Італії; Ольга Воровка з Польщі; Максим Розумний з ПАР; Ірина Подоляк – заступниця міністра культури, молоді та спорту.

Читайте також: Цьогорічний диктант єдності писатимуть 8 листопада

“Напишіть, перевірте себе, підтримайте мову”, – закликають на “Українському радіо”.

Диктант склав і в прямому ефірі Суспільного зачитає педагог, теле- та радіоведучий, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко.

До акції можна буде долучитися на всіх платформах Суспільного: на першому каналі “UA: Українське радіо”, “UA: Радіо Культура”, на сайті “Українського радіо”, у мобільному додатку suspilne.radio, в ефірі телеканалів “UA: Перший”, “UA: Крим”, “UA: Культура”, регіональних суспільних телеканалах, на сайтах телеканалів, у мобільному додатку suspilne.tv, у Facebook на сторінках “UA: Суспільне мовлення”, “UA: Українське радіо” і “UA: Перший”.

Основою локацією, де всі бажаючі можуть разом написати радіодиктант, стане Національна бібліотека імені Володимира Вернадського. У залі бібліотеки облаштують виїзну студію, де ведучим буде Роман Коляда. Телеканали та радіо Суспільного транслюватимуть наживо все, що відбуватиметься на цій локації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-