НАБУ проводить обшуки у будинку Дубневича - ЗМІ

НАБУ проводить обшуки у будинку Дубневича - ЗМІ

Укрінформ
Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП здійснюють слідчі дії (обшуки) на Львівщині.

Про це йдеться у повідомленні НАБУ.

"Слідча дія санкціонована і здійснюється в межах розслідування кримінального провадження за фактами можливої легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, умисного ухилення від сплати податків та недостовірного декларування колишнім і чинним народними депутатами України", - йдеться у повідомленні.

За попередньою оцінкою слідства, особи, причетні до злочину впродовж 2013 - 2018 років, легалізували понад 2 млрд грн доходів, одержаних злочинним шляхом. Попередня правова кваліфікація - ст.ст. 209, 212 та 366-1 КК України. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з липня 2018 року.

Читайте також: ДБР проводить обшуки у ексдепутата Корнацького

За даними ЗМІ, обшуки проходять у приватному будинку Богдана Дубневича. НАБУ підозрює братів Дубневичів у відмиванні нелегальних доходів і ухилянні від сплати податків.

Богдан Дубневич втратив депутатську недоторканність після поразки на парламентських виборах у липні 2019 року. Натомість його молодший брат Ярослав Дубневич знову став депутатом Верховної Ради, і для безпосередніх слідчих дій проти нього потрібна згода Верховної Ради. 17 жовтня новий генпрокурор Ярослав Рябошапка скерував до Верховної Ради відповідне офіційне подання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-