Реформа прожиткового мінімуму: міністр соцполітики розповіла деталі

Реформа прожиткового мінімуму: міністр соцполітики розповіла деталі

Укрінформ
Міністр соціальної політики Юлія Соколовська запропонувала скасувати “прив'язку” до прожиткового мінімуму усіх видів виплат, крім пенсії та допомоги малозабезпеченим сім’ям.

З відповідною пропозицією міністр виступила на Комітеті Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, повідомила вона на сторінці у Facebook.

“Прийшов час здійснити реформу прожиткового мінімуму в Україні!”, - зазначила Соколовська.

Вона розповіла, що сьогодні прожитковий мінімум перестав бути критерієм бідності і використовується як фіскальний індикатор.

Міністр розповіла, що до нього “прив’язано” до понад 150 видів виплат та фінансових показників, серед яких: туристичний збір, аліменти, плата за видачу ліцензії, адмінпослуги, держмито, судовий збір, штрафи, заробітна плата, посадові оклади, стипендії, добові у відрядженнях тощо, крім соціальних виплат, пільг та пенсії.

Читайте також: Соцвиплати і прожитковий мінімум: У Мінсоцполітики анонсували зміни

За її словами, ця “прив’язка” позбавляє можливості допомагати тим, хто цього справді потребує.

“Пропозиція, з якою я виступила сьогодні на Комітеті Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів – скасувати “прив'язку” до прожиткового мінімуму усіх видів виплат, крім двох: пенсії, допомога малозабезпеченим сім'ям”, - наголосила Соколовська.

При цьому, зауважила вона, розмір всіх інших виплат пропонується встановлювати в абсолютних цифрах і переглядати їх кожного року при прийнятті Державного бюджету.

“Така реформа (відв'язка від прожиткового мінімуму) не призведе до зменшення розміру соцдопомог! Для сімей, що знаходяться в складних життєвих обставинах, розміри виплат збільшуватимуться”, - наголосила міністр і додала, що це дозволить реально допомогти сім'ям – щоб вони жили не нижче рівня бідності (прожиткового мінімуму).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-