Під Радою мітингують проти продажу землі іноземцям

Під Радою мітингують проти продажу землі іноземцям

Фото
Укрінформ
Біля будівлі ВР близько тисячі людей у четвер влаштували акцію протесту проти ухвалення законопроєкту №2178 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Люди тримають плакати із гаслами: "Не продавайте Батьківщину", "Ні" продажу землі іноземцям", "Земля - наша матір! Матір'ю не торгують!" Також на акції присутня символіка Всеукраїнської аграрної ради та ВО "Свобода". На площі Конституції перед ВР встановлено сцену.

За словами організаторів акції - представників Всеукраїнської аграрної ради, у мітингу беруть участь аграрії, представники громад і небайдужі громадяни з усіх регіонів України.

Мітинг під Радою проти продажу землі іноземцям / Фото: Інна Бородаєва, Укрінформ

Учасники акції закликають парламентаріїв відкликати проєкт закону №2178 та відправити його на доопрацювання із залученням представників агросектору та громадськості.

"Ми закликаємо уряд розпочати діалог. Головні вимоги, які сьогодні будуть, - це відкликати цей законопроєкт, прибрати юридичних осіб, які можуть скуповувати сільськогосподарські землі, а також прийняти закон про референдум з народної ініціативи. Як розпоряджатись нею (землею - ред.), має вирішувати сам народ через всеукраїнський референдум", - зазначив у коментарі Укрінформу заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

Читайте також: Учасники мітингу проти “формули Штайнмаєра” прийшли під Офіс Президента

За його словами, законопроєкт №2178 становить пряму загрозу національній безпеці. Зокрема, документ допускає купівлю землі сільськогосподарського призначення юридичними особами, засновниками яких є іноземні громадяни, що суперечить статті 13 Конституції, в якій ідеться про те, що земля є власністю українського народу.

Окрім того, допуск іноземців на ринок землі, за словами заступника голови Всеукраїнської аграрної ради, ставить у невигідне становище вітчизняний малий та середній аграрний бізнес, який не зможе конкурувати з іноземними капіталом.

Як повідомлялося, Верховна Рада 2 жовтня ухвалила включила до порядку денного сесії 38 законопроєктів, серед яких і урядовий проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" (№2178) та два альтернативні йому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-