НАЗК знайшло в декларації Данилюка мільйонні “неточності”

НАЗК знайшло в декларації Данилюка мільйонні “неточності”

Укрінформ
НАЗК виявило недостовірну інформацію в деклараціях народного депутата України Віктора Шевченка, колишнього міністра фінансів України, а нині секретаря РНБО Олександра Данилюка та судді Дружківського міськсуду Донецької області Геннадія Молібога.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

“Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами повних перевірок декларацій виявило ознаки декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів. Обґрунтовані висновки про виявлені ознаки кримінальних правопорушень будуть направлені до Національного антикорупційного бюро України. Недостовірну інформацію у деклараціях подали народний депутат України Віктор Шевченко, колишній міністр фінансів України Олександр Данилюк та суддя Дружківського міського суду Донецької області Геннадій Молібога”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за результатами перевірки декларації Віктора Шевченка за 2017 рік встановлено, що народний депутат не зазначив відомості про автомобіль, який належить йому на праві користування, наявність у нього та дружини корпоративних прав, а також доходи, отримані дружиною. Загалом виявлено порушень на суму майже 480 тис. гривень.

Своєю чергою Олександр Данилюк, подаючи декларації за 2015 та 2016 рік, зазначив недостовірні відомості про житловий будинок та земельну ділянку, які належать йому та дружині на праві спільної власності. Сума недостовірних відомостей у деклараціях за 2015-2016 рр. становить понад 1,6 млн грн у кожній.

Щодо Геннадія Молібога, то в НАЗК зазначають, що у декларації за 2015 рік останній не зазначив дві земельні ділянки, які належать йому на праві власності, та автомобіль, який перебував у нього в користуванні. Крім того, зазначив недостовірні відомості про квартиру та легковий автомобіль, які належать йому на праві власності, а також недостовірно вказав дохід, отриманий дружиною від зайняття підприємницькою діяльністю. Подаючи декларацію за 2016 рік, суддя уже вказав інформацію про земельні ділянки. Натомість відомості про автомобіль, який перебував у нього в користуванні, не зазначив. А також недостовірно вказав відомості про квартиру та автомобіль, які належать йому на праві власності.

Загальна сума встановлених недостовірних відомостей у декларації судді за 2015 рік становить понад 1,6 млн грн, а за 2016 – понад 560 тис. грн.

Читайте також: Данилюк написав заяву про відставку

В пресслужбі нагадали, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлена статтею 366 – 1 Кримінального кодексу України.

Інформацію про недостовірні відомості в деклараціях посадовців буде передано до НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-