Президент звільнив Демчину в запас

Президент звільнив Демчину в запас

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення генерал-полковника Павла Демчини з військової служби в запас Служби безпеки України у зв'язку із проведенням організаційних заходів.

Текст указу оприлюднений на сайті глави держави.

“Звільнити генерал-полковника Демчину Павла Володимировича з військової служби в запас Служби безпеки України у зв'язку із проведенням організаційних заходів з правом носіння військової форми одягу", - йдеться у документі.

Читайте також: Президент звільнив першого заступника голови СБУ Демчину

Як повідомлялося, у березні 2017 року САП внесла дані до ЄРДР за фактом можливого незаконного збагачення першого заступника голови СБУ Павла Демчини. Підставою для відкриття кримінального провадження стали матеріали журналістських розслідувань. Журналісти програми "Слідство. Інфо" повідомили, що цивільна дружина Демчини Ольга Волощук, від якої у нього троє дітей, є власницею елітних автомобілів і живе в розкішному заміському маєтку. Водночас у декларації посадовця за 2015 рік вказано, що він не має ні власної квартири, ні машини, ні заощаджень, а офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ.

Перший заступник голови Служби безпеки України - начальник Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ Демчина 5 травні 2019 р. подав у відставку. 19 травня Петро Порошенко своїм указом звільнив з посади першого заступника голови Служби безпеки України Павла Демчину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-