Уряд створив спецгрупу для розслідування ДТП із численними жертвами

Уряд створив спецгрупу для розслідування ДТП із численними жертвами

Укрінформ
Кабінет міністрів створив спеціальну групу, яка розслідуватиме дорожні аварії з численними жертвами.

Про це на брифінгу після засідання уряду сказав Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми відреагували на доручення Президента вжити заходів щодо посилення безпеки на дорогах. Ми сьогодні створили спеціальну групу, яка буде розслідувати ті аварії, в яких загинуло багато людей, щоб зрозуміти, як це сталось", - сказав Гончарук.

Він зазначив, що спецгрупа має з'ясувати причини аварій: чи пов'язані вони з використанням неналежно обладнаних транспортних засобів, чи поганим освітленням доріг.

"Сьогодні я доручив міністру інфраструктури протягом цього тижня подати нам план першочергових заходів, що ми можемо зробити як уряд для того, щоб подібні випадки траплялись якомога рідше, наскільки це можливо, хоча бажано, щоб їх не було", - зауважив Гончарук.

Читайте також: Смертельні ДТП у двох областях: Зеленський дав доручення Кабміну

Як повідомляв Укрінформ, останніми днями в Україні сталося декілька ДТП за участю маршрутних таксі, внаслідок яких загинуло 18 людей і понад 20 травмовано. Зокрема, 21 вересня між селами Нова Долина та Прилиманським під Одесою у результаті зіткнення маршрутки та вантажівки загинули дев'ять осіб, 4 потерпілих доправлено до лікарні.

22 вересня близько 22:30 на трасі Київ-Чоп поблизу с. Великий Молодьків Новоград-Волинського району Житомирської області водій DAF із напівпричепом (цистерна) не впорався з керуванням та зіткнувся з автобусом сполученням "Житомир-Яремча", що стояв на узбіччі. На місці загинули 9 пасажирів автобуса, ще 9 пасажирів було госпіталізовано.

А 24 вересня у Дніпрі на перехресті зіткнулися маршрутка і вантажівка, внаслідок чого постраждали 13 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-