Інститут нацпам’яті вітає резолюцію ЄП, яка засуджує спотворення Росією історії

Інститут нацпам’яті вітає резолюцію ЄП, яка засуджує спотворення Росією історії

Укрінформ
Український інститут національної пам’яті вітає ухвалення Європейським парламентом резолюції з нагоди 80-річчя початку Другої світової війни.

Про це УІНП повідомляє у Facebook.

"Постійне існування у громадських просторах у деяких державах-членах (Євросоюзу) пам'ятників та меморіалів (парків, скверів, вулиць тощо), що прославляють Радянську армію, яка окупувала ці країни, прокладає шлях до спотворення історичних фактів щодо причин, перебігу та наслідків Другої світової війни", - йдеться у дописі.

Як повідомлялося, у резолюції з нагоди 80-річчя початку Другої світової війни від 17 вересня Європарламент засудив відбілювання комуністичного тоталітаризму в РФ.

У резолюції підкреслюється, що за початок Другої світової війни відповідальні й нацистська Німеччина, і Радянський Союз. Європарламент висловив "глибоку стурбованість зусиллями нинішнього російського керівництва щодо спотворення історичних фактів та відбілювання злочинів, скоєних радянським тоталітарним режимом, вважає їх небезпечним компонентом інформаційної війни, яка ведеться проти демократичної Європи".

Читайте також: Делегація ВР у Брюсселі наполягала на розширенні санкцій проти Росії

У резолюції наголошується, що злочини комуністичного режиму не можуть бути виправдані його внеском у перемогу над нацизмом. Також засуджуються спроби влади РФ притягати до відповідальності тих, хто висловлює альтернативні офіційному російському дискурсу погляди на Другу світову війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-