Вища рада правосуддя обрала нового голову

Вища рада правосуддя обрала нового голову

Укрінформ
Володимир Говоруха склав повноваження голови Вищої ради правосуддя. Новим головою ради обрано Андрія Овсієнка.

Про це інформують у ВРП.

“Вища рада правосуддя вирішила припинити повноваження Голови Вищої ради правосуддя Говорухи Володимира Івановича на підставі його заяви”, - ідеться в повідомленні.

Як поінформував член ВРП Віктор Грищук, до Вищої ради правосуддя 24 вересня 2019 року надійшла заява Говорухи про припинення повноважень голови Вищої ради правосуддя у зв’язку з необхідністю проходження лікування.

Водночас на засіданні ВРП розглядалося питання про обрання нового голови Ради.

Відповідно до ст. 22 закону України «Про Вищу раду правосуддя» голова ВРП обирається з членів Вищої ради правосуддя строком на два роки.

Читайте також: ВРП звільнила з посади кримського суддю-зрадника

У раді зазначають, голова ВРП обирається на засіданні ради таємним голосуванням шляхом подання бюлетенів із будь-якою кількістю кандидатур, запропонованих членами Вищої ради правосуддя.

Так, згідно із протоколом лічильної комісії з виборів голови Вищої ради правосуддя від 24 вересня 2019 року за результатами таємного голосування за кандидатуру Андрія Овсієнка на посаду голови Вищої ради правосуддя проголосувало 12 членів Вищої ради правосуддя, що становить більше ніж половина від конституційного складу Вищої ради правосуддя.

Таким чином, ВРП вирішила вважати обраним на посаду голови Вищої ради правосуддя Андрія Овсієнка.

Читайте також: ВРП внесе Зеленському подання про призначення 21 судді

У відомстві зазначають, що Володимир Говоруха 6 березня 2018 року обраний членом Вищої ради правосуддя XV черговим з’їздом суддів України та склав присягу члена ВРП. Із 16 квітня 2019 року по 24 вересня 2019 року був головою Вищої ради правосуддя.

Читайте також: Парламент просять “не наламати дров” при реформуванні судових органів

Також повідомляється, суддя апеляційного суду Волинської області Андрій Овсієнко 15 березня 2017 року обраний членом Вищої ради правосуддя XIV позачерговим з’їздом суддів України та склав присягу члена ВРП, включений до складу Третьої Дисциплінарної палати ВРП, з 14 травня 2019 року – Секретар Третьої Дисциплінарної палати ВРП.

Фото: vru.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-