ВРП звільнила з посади кримського суддю-зрадника

ВРП звільнила з посади кримського суддю-зрадника

Укрінформ
Вища рада правосуддя звільнила з посади судді апеляційного суду Дніпропетровської області Валерія Чорнобука, якого звинувачують у державній зраді.

Про це ідеться у матеріалах, опублікованих на сайті ВРП.

“Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Чорнобука Валерія Івановича з посади судді апеляційного суду Дніпропетровської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Вищої ради юстиції від 4 серпня 2016 року № 1926/0/15-16”, - ідеться в матеріалах.

Як повідомляв Укрінформ, 3 листопада 2018 року правоохоронці затримали в Києві колишнього голову Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерія Чорнобука, якого підозрюють у вчиненні дій, передбачених ч.1 ст.111 КК України (державна зрада).

У листопаді 2018 року Голосіївський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Сам Чорнобук заперечував усі обвинувачення в підтримці російської влади Криму і заявляв, що після анексії був «змушений піти зі своєї посади» і переїхати до сім'ї у Дніпро. Після переїзду на материкову частину України Чорнобук працював суддею в Апеляційному суді в Дніпропетровській області.

Читайте також: Прокуратура Криму взялася за суддів ВС, які скасували постанову Ради

У вересні 2016 року Верховна Рада звільнила за порушення присяги 29 суддів, у тому числі й Чорнобука.

Пізніше Вищий апеляційний суд України відмовив Чорнобуку в оскарженні постанови Верховної Ради, якою його звільнили з останнього місця роботи в суді Дніпропетровської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-