НАЗК виявило недостовірні відомості в деклараціях посадовців майже на 8,3 мільйона

НАЗК виявило недостовірні відомості в деклараціях посадовців майже на 8,3 мільйона

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції повідомить НАБУ та Нацполіцію про недостовірні відомості в деклараціях на суму майже 8,3 млн гривень.
Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

"НАЗК за результатами повних перевірок декларацій виявило ознаки декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів. Обґрунтовані висновки про виявлені ознаки кримінальних правопорушень будуть направлені до Національного антикорупційного бюро України та Національної поліції України", - йдеться у повідомленні.

Так, недостовірну інформацію у деклараціях подали народний депутат України Петро Сабашук, суддя Ірпінського міського суду Київської області Дмитро Чернов, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак, голова Чутівської районної ради Полтавської області Володимир Филенко, колишній перший заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Геннадій Дмитренко, голова Дніпропетровської обласної ради Дніпропетровської області Гліб Пригунов.

"За результатами перевірки декларації Петра Сабашука за 2016 рік встановлено, що народний депутат зазначив недостовірні відомості про отримані ним доходи та грошові активи. Не задекларував наявні у нього корпоративні права, а також прогулянкове самохідне моторне судно та причіп, які належать йому на праві власності", - відмітили у агентстві.

Крім того, Сабашук не вказав відомості про розмір сплачених ним коштів у рахунок основної суми позики та відомості про свій видаток, вчинений у звітному періоді. Сума недостовірних відомостей у декларації за 2016 рік становить понад 1,5 млн гривень.

"Дмитро Чернов, подаючи декларацію за 2017 рік, зазначив недостовірні відомості про квартиру та гараж, які належать йому на праві власності, а також не задекларував дохід у вигляді соціальних виплат, отриманий членом сім’ї (дружиною). Загалом виявлено порушень на суму понад 1,2 млн гривень", - повідомили у НАЗК.

Юрій Гримчак у декларації за 2016 рік недостовірно вказав відомості про власний отриманий дохід у вигляді заробітної плати та не зазначив відомості про фінансові зобов’язання дружини перед ТОВ “ОТП Факторинг Україна”. Загальна сума недостовірних відомостей у декларації за 2016 рік становить понад 1 млн гривень.

Володимир Филенко, подаючи декларацію за 2016 рік (виправлену), зазначив недостовірні відомості про розмір доходу, отриманого дружиною, від надання майна в оренду. Крім того, не задекларував низку земельних ділянок та нежитлове приміщення, які знаходяться в оренді у дружини, а також автомобіль та причепи, які належать їй на праві власності. Також не зазначив відомості про корпоративні права, які належать дочці, та недостовірно вказав розмір її фінансового зобов’язання. Загалом виявлено порушень на суму понад 2,3 млн гривень.

Геннадій Дмитренко, подаючи декларацію за 2015 рік, недостовірно вказав відомості про житловий будинок, який належить йому на праві власності, а також про розмір отриманих ним доходів. Загалом виявлено порушень на суму майже 1,4 млн гривень.

Гліб Пригунов у декларації за 2017 рік (виправленій) зазначив недостовірні відомості про квартиру та житловий будинок, які належать йому на праві власності, а також недостовірно вказав розмір грошових активів, розміщених ним та дружиною на банківських рахунках. Крім того, відомості про свої фінансові зобов’язання та земельну ділянку, яка на будь-якому праві використовується ним у зв’язку із розміщенням на ній власного житлового будинку, не задекларував узагалі.

Читайте також: "Забуті" ділянки, гроші й нерухомість: НАБУ відкрило три справи щодо голови Нацбанку

Загальна сума встановлених недостовірних відомостей у декларації становить понад 740 тис. гривень.

Обґрунтовані висновки щодо ознак кримінального правопорушення НАЗК направить до Національної поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-