Зеленський підписав закон про підтримку кінематографії

Зеленський підписав закон про підтримку кінематографії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо державної підтримки кінематографії.
Про це повідомляється на сайті глави держави.

“Президент Володимир Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії» №76-IX, ухвалений Верховною Радою 12 вересня 2019 року”, - ідеться в повідомленні.

За даними ОП, документ спрямований на забезпечення реалізації механізмів, закладених у Законі «Про державну підтримку кінематографії в Україні», та врегулювання питання фінансової підтримки державою втілення проектів у сфері кінематографії.

Встановлюється, зокрема, що окремі платежі від суб'єктів кінематографії, пов’язані з одержанням ними державної підтримки, зараховуватимуться до спеціального фонду держбюджету і спрямовуватимуться на державну підтримку кінематографії.

Зазначається, що реалізація норм закону сприятиме розвиткові кіноіндустрії в Україні, а також залученню інвестицій у цю сферу.

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня 2019 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроект №1058 "Про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку кінематографії в Україні" щодо державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб'єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму в Україні".

Читайте також: Держкіно починає другий етап 12-го конкурсного відбору кінопроєктів

Закон передбачає збільшення суми повернення коштів, витрачених в Україні на кіновиробництво, так званих кешрібейтів, з 16,6% до 25% (+5% якщо продукт матиме елементи української культури, наприклад, знятий за мотивами українського твору). Ці витрати будуть компенсуватися лише іноземним виробникам кіно та за умови, що серед бенефіціарів чи в керівних органах компанії-виробника немає резидентів України.

Зміни до Бюджетного кодексу, необхідні для того, щоб вказаний закон запрацював, були прийняті Верховною Радою 12 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-