ТРК

ТРК "Маяк" оштрафували за порушення мовних квот

Укрінформ
Телерадіокомпанію "Маяк" оштрафували через недостатню кількість пісень українською мовою, а через інші порушення оголосили попередження.

“Регулятор на засіданні 19 вересня оголосив попередження та застосував санкцію «стягнення штрафу» до місцевої радіостанції ТОВ «Телерадіокомпанія МАЯК» з міста Олександрії Кіровоградської області, перевірка діяльності якої підтвердила невиконання законодавчих вимог щодо обов’язкової частки пісень державною мовою та ліцензійних умов”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, моніторинг ефірного добового радіомовлення ТОВ «Телерадіокомпанія Маяк» за 19 червня 2019 року зафіксував, що фактичний обсяг частки пісень державною мовою протягом цієї доби становив 34,5%, а в проміжку часу між 15:00 та 22:00 ­- 33,3%. Відповідно ж до частини другої статті 9 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» така частка має становити не менш як 35%. Перевірка товариства підтвердила дані моніторингу, крім того, додатково було виявлено і порушення програмної концепції мовника та використання позивних «Максимум ФМ», які не передбачені ліцензією.

Читайте також: У "Слузі народу" пропонують зміни в діяльності Нацради

Радіостанція у тридцятиденний термін після повідомлення Національною радою про ухвалене рішення має сплатити до державного бюджету штраф – 5% суми ліцензійного збору, що для цієї компанії становитиме 2 533,84 грн, та привести свою діяльність до умов власної ліцензії та законодавчих вимог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-