Нацрада оголосила попередження п'ятьом каналам з логотипом

Нацрада оголосила попередження п'ятьом каналам з логотипом "112 Україна"

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження п'ятьом регіональним каналам, що ретранслюють телеканал "112 Україна" (ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Новий формат ТВ" і ТОВ "Партнер ТВ").

За таку санкцію на засіданні 19 вересня одностайно проголосували всі члени Нацради, розглянувши результати позапланових виїзних перевірок компаній за ліцензіями на багатоканальне мовлення (МХ-5), повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив член Національної ради Сергій Костинський, всі порушення ідентичні і стосуються всіх п’ятьох телеканалів.

“Ми регулярно проводимо моніторинги на дотримання умови конкурсу і програми концепції, які потрібно виконувати. Телеканали їх не виконують доволі давно. Черговим моніторингом мовлення від 19 липня 2019 року зафіксовано ознаки порушення Закону України “Про телебачення і радіомовлення”. Відповідно ми здійснили позапланову перевірку з 22 серпня по 23 серпня. І зафіксували порушення”, - сказав Костинський.

Читайте також: Суд просять усунути трьох членів Нацради від засідань щодо каналу “112 Україна”

Він зазначив, що вкотре зафіксовано ті самі порушення. Це збільшення обсягу інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач — за ліцензією 2 год. 30 хв, фактично 22 год. 50 хв. Відсутні культурно-мистецькі, науково-просвітницькі передачі, розважальні та музичні передачі, дитячі передачі, фільмопокази. За ліцензією передбачено наявність логотипу кожної конкретної компанії, фактично є логотип "112 Україна".

Представники цих компаній на засідання не з’явилися, незважаючи на запрошення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-