Понад 70% українців не виїжджають зі своєї області - Бородянський

Понад 70% українців не виїжджають зі своєї області - Бородянський

Укрінформ
Міністерство культури, молоді та спорту працює над уведенням індексу ідентичності українців, того, як люди ідентифікують себе з Україною.

Про це розповів міністр Володимир Бородянський під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми працюємо на тим, щоб увести індекс ідентичності, тобто як люди ідентифікують себе з Україною, через які механізми, через які інструменти і таке інше", - сказав Бородянський.

Урядовець зазначив, що завданням його міністерства є в тому числі підвищити обізнаність і мобільність населення.

"Один із викликів, який у нас усіх є, - у нас усе дуже капсульовано. Якщо ми подивимось на наші музеї, наші музеї - це музеї, які зберігають, це не музеї, які комунікують. Якщо ми подивимось на мобільність наших людей, понад 70% з них не від'їжджає зі своєї області", - розповів Бородянський.

У цьому контексті він зауважив, що потрібно зробити так, щоб люди з однієї області стали більш обізнаними зі своїм краєм, потім з сусідніми областями та іншими регіонами тощо.

Читайте також: У Мінкультури, молоді та спорту зараз 12 мільярдів бюджету — Бородянський

"Культурний капітал - це набір тих традицій, поведінки, соціальних зв'язків. Це - широке поняття, як ми взаємодіємо один з одним, що ми думаємо про себе, що ми думаємо про себе у світі, як ми відчуваємо наші спільні інтереси чи може український учень пояснити, чому він пишається Україною. Усе це - культурний капітал", - підкреслив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-