Визволені з РФ моряки і політв'язні отримають по 100 тисяч — Денісова

Визволені з РФ моряки і політв'язні отримають по 100 тисяч — Денісова

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив виплату кожному з 35-ти визволених моряків і політв'язнів одноразову грошову виплату в розмірі 100 тисяч гривень.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Щойно взяла участь у другому засіданні Кабінету міністрів України. Було ухвалено важливе рішення - кожен з 35 звільнених 7 вересня українських громадян отримає одноразову грошову виплату у розмірі 100 тисяч гривень", - написала вона.

Денісова зауважила, що відповідальним за виконання урядового рішення є Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, а виплати будуть здійснюватись у встановленому порядку.

"Вважаю, що соціальна підтримка нещодавно звільнених військових моряків та політв`язнів та їхніх родин є надзвичайно важливою", - додала омбудсмен.

Читайте також: Сущенко планує допомагати із визволенням політв'язнів Кремля

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня 2019 року між РФ і Україною відбулося взаємне звільнення утримуваними особами у форматі "35 на 35". В Україну повернулися 35 осіб, зокрема 11 незаконно засуджених українців і 24 моряки, захоплені у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-