Сенцов — про російську тюрму: Фізичного насилля не було, лише психологічний тиск

Сенцов — про російську тюрму: Фізичного насилля не було, лише психологічний тиск

Укрінформ
Український режисер та колишній політв’язень Кремля Олег Сенцов заявив, що у російській тюрмі до нього не застосовували жодного фізичного впливу.

Про це він сказав під час своєї першої після звільнення пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ставлення було трохи особливе, усе було за правилами. І за тобою стежать, щоб ти відповідно не зробив нічого зайвого. До мене не застосовувалося жодного фізичного впливу, намагання психологічно вплинути були”, - сказав Сенцов.

Звільнений з Росії український режисер Олег Сенцов заявив, до нього доходили листи з-за кордону більш стабільно, аніж листи з України.

Також Сенцов додав, що листи (іноземною мовою — ред.) і з-за кордону доходили більш стабільно, ніж з України. З України відсоток втрачених листів був дуже високий, до половини доходило.

"Від Amnesty International отримав багато послань, дякую вам”, - сказав Сенцов.

Водночас Кольченко підкреслив, що до нього листи іноземною мовою не доходили.

“Я знаю, що на початку надсилали багато листів іноземними мовами, українською, англійською, але напевно цензура не проходила жодною мовою, крім російської, тому їх не видавали. Їх напевно знищували, але жодного листа іноземною мовою не дійшло”, - сказав він.

Читайте також: Сенцов і Кольченко - про обмін Цемаха: Вперше почули це прізвище у літаку

Як повідомлялося, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України і РФ. В Україну в рамках звільнення прибули 35 українців - 24 військовополонені моряки і 11 політв'язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов.

На пресконференції у вівторок Сенцов заявив, що планує знімати кіно і жити в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-