"112 Україна" просить суд визнати відсутність повноважень трьох членів Нацради

Укрінформ
Телерадіоорганізації, які здійснюють мовлення під емблемою «112 Україна», просять Окружний адміністративний суд міста Києва визнати відсутність в Ольги Герасим’юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша повноважень членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Про це інформує пресслужба суду.

“Суд просять встановити відсутність в Ольги Герасим’юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша повноважень членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Відповідні позовні заяви надійшли до Окружного адміністративного суду міста Києва”, - ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що позивачами у даних позовах зазначені телерадіоорганізації, які здійснюють мовлення під емблемою «112 Україна».

У суді інформують, що позивачі просять суд визнати протиправними дії членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольги Герасим’юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша щодо участі 1 серпня у засіданні Нацради та голосування на даному засіданні за рішення з питань порядку денного, зокрема, і щодо призначення позапланової перевірки позивачів.

Окрім цього, суд просять встановити відсутність з 4 липня 2019 року у Ольги Герасим’юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша повноважень членів Нацради, оскільки, на думку позивачів, скінчився 5-річний термін здійснення ними відповідних повноважень.

Читайте також: Під Нацраду прийшли прихильники та противники “112 Україна” і News One

Наразі судом вирішуються питання щодо відкриття проваджень за даними адміністративними позовами.

Як повідомлялося, термін повноважень трьох членів Національної ради, призначених парламентом, - Ольги Герасим’юк, Олега Черниша та Олександра Ільяшенка, - уже закінчився. Але члени Національної ради працюють доки парламент не ухвалить відповідного рішення. Після цього, за процедурою, має бути оголошено конкурс на заміщення цих посад. Вже після нових призначень обирається голова Національної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-