Латвія готова прийняти на реабілітацію звільнених з полону в РФ українських політв'язнів

Латвія готова прийняти на реабілітацію звільнених з полону в РФ українських політв'язнів

Укрінформ
Латвійська Республіка готова прийняти на реабілітацію українців, звільнених з російського полону під час обміну 7 вересня 2019 року.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Латвії в Україні Юріс Пойканс, повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

«Пан Посол під час зустрічі з керівництвом Донецької ОДА зазначив, що Латвійська Республіка готова прийняти на реабілітацію українців, звільнених з російського полону під час обміну 7 вересня 2019 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що оборонна галузь Латвійської Республіки вже шостий рік надає підтримку солдатам та мирним жителям, що потерпають через військовий конфлікт на сході України.

Так, з початку літа 2014 року діти військовослужбовців Збройних Сил та Національної гвардії України отримують посилки з необхідними речами для навчання та подарунки на Різдво. З початку 2017 року гуманітарні вантажі доставляються безпосередньо в Донецьку та Луганську області, де найбільше потребують допомогу як військові, так і цивільні особи.

Читайте також: МЗС Литви й Латвії заявили про невизнання "виборів" в окупованому Криму

Як повідомляв Укрінформ, делегація Латвійської Республіки на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Юрісом Пойкансом 9 вересня передала гуманітарний вантаж мешканцям Донеччини, які мешкають поблизу лінії розмежування.

У суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-