NewsOne оскаржує в суді рішення Нацради про позапланову перевірку

NewsOne оскаржує в суді рішення Нацради про позапланову перевірку

Укрінформ
Телеканал NewsOne оскаржує в Окружному адміністративному суді міста Києва рішення Нацради про призначення позапланової перевірки телеканалу.

Про це інформує пресслужба суду.

“ТОВ “Новини 24 години” (логотип NewsOne) просить суд визнати протиправним та скасувати рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо призначення позапланової виїзної перевірки телеканалу на предмет дотримання вимог Закону України “Про інформацію”,- ідеться в повідомленні.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом.

Як повідомлялося, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 5 вересня 2019 року ухвалила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії для телеканалу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») за мову ворожнечі в ефірі.

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня російський журналіст Дмитро Кисельов анонсував на 12 липня телеміст під назвою "Треба поговорити" за участю українського телеканалу NewsOne і російського "Росія 24".

Однак така ідея викликала обурення в Україні. Згодом NewsOne повідомив про скасування "першого неполітичного телемосту між людьми з України та Росії".

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення 9 липня призначила перевірку телеканалу NewsОne, на підставі якої буде можливо позиватися про анулювання ліцензії.

15 липня генпродюсера NewsOne Василя Голованова допитали в СБУ в рамках розслідування справи про державну зраду у зв'язку з наміром телеканалу NewsOne провести телеміст з російським телеканалом "Росія 24".

16 липня пресслужба Нацради повідомила, що регулятор проведе позапланову виїзну перевірку телеканалу NewsОne у період із 22 по 23 липня.

Читайте також: Під Нацраду прийшли прихильники та противники “112 Україна” і News One

Пізніше, 18 липня, заступниця голови Нацради Уляна Фещук заявила про те, що представники телеканалу NewsOne відмовляються отримувати повідомлення про проведення перевірки. Того ж дня на сайті регулятора уточнили дату перевірки - 24-25 липня.

Зрештою, 24 липня представники телеканалу NewsOne дозволили членам робочої групи Нацради провести перевірку у своїй редакції.

Окрім того, Нацрада шість разів оголошувала попередження телеканалу NewsOne та один раз штрафувала ліцензіата за інші порушення, починаючи з кінця грудня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-