Російський суд завтра продовжить розгляд справи політв'язня Шумкова

Російський суд завтра продовжить розгляд справи політв'язня Шумкова

Укрінформ
Торжоцький міжрайонний суд Тверської області (РФ) 6 вересня продовжить розгляд справи за позовом українського політв’язня Олександра Шумкова про скасування незаконного рішення щодо тримання його в штрафному ізоляторі.
Про це повідомила у Facebook тітка ув'язненого українця Людмила Шумкова.

«Сьогодні відбулося призначене судове засідання в Торжоцькому міжрайонному суді Тверської області за адміністративним позовом Олександра до ФКУ ВК 4 УФСВП РФ по Тверській області щодо скасування незаконного рішення тримання його в штрафному ізоляторі… Все, як завжди, очікувано і прогнозовано. Всі клопотання захисту відхилено. Наступне засідання призначено на завтра, 6 вересня о 15 годині», - повідомила Шумкова.

Вона зазначила, що племінник не був у судовій залі, а участь в засіданні брав в режимі телеконференції. Крім Олександра, в засіданні брали участь його захисник Роман Лизлов та консул Посольства України в РФ Сергій Дириза.

Як повідомляв Укрінформ, ексохоронець народного депутата Дмитра Яроша херсонець Олександр Шумков зник наприкінці серпня 2017 року. Справу про його викрадення розслідувало Головне управління Нацполіції в області, а з 3 жовтня 2018 року підслідність визначена за Головним слідчим управлінням СБУ.

4 грудня 2018 року Севський суд Брянської області РФ засудив Шумкова до чотирьох років ув'язнення. У вироку зазначалося, що Шумков з 17 листопада 2014 року до 23 серпня 2017 року брав участь у діяльності «Правого сектору», що була «спрямована проти інтересів Росії».

22 квітня 2019 року Шумкова відвідала адвокат "Громадського вердикту" Ірина Бірюкова. Вона повідомила, що українця повторно відправили в ШІЗО на 14 діб - приводом для цього стало те, що він зняв куртку, коли голився і вмивався в камері.

Читайте також: Політв'язень Шумков поскаржився Рябошапці на діяльність військової прокуратури

Правозахисники звернулися зі скаргою до Торжоцького міського суду в зв'язку з накладеними на Шумкова стягненнями. Також повідомлялося, що його було побито співробітниками СІЗО-1 в Твері під час етапування в колонію, а потім і у виправній колонії-4 у Торжку.

Політв'язня Шумкова на пів року помістили в приміщення камерного типу.

Шумков, якого утримують у російській колонії, записав звідти відеозвернення.

Фото: www.facebook.com/Людмила Шумкова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-