Фігурант справи МН17 Цемах може повернутися на окупований Донбас — прокурор

Фігурант справи МН17 Цемах може повернутися на окупований Донбас — прокурор

Укрінформ
Бойовик "ДНР", якого підозрюють у причетності до збиття малайзійського "Боїнга" рейсу MH17 над Донбасом, Володимир Цемах повернеться на непідконтрольну Україні територію за місцем реєстрації.

Про це сказав прокурор Олег Пересада, повідомляє Громадське.

"Не виключено, що він втече, буде переховуватись від слідства. Прокуратура заперечувала проти задоволення клопотання адвоката Цемаха, адже встановлені не всі співучасники", - наголосив прокурор.

На запитання, чи може Україна видати Росії Цемаха у межах обміну ув’язнених, прокурор відповів: "Питання обміну політичне, не в моїй компетенції".

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 5 вересня, Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід колишньому "командиру ППО" міста Сніжне, свідку у справі МН17 Цемаху із тримання під вартою на особисте зобов'язання.

Також суд поклав на Цемаха ряд зобов'язань строком на два місяці: прибувати на виклики до слідчого, прокурора, суду; не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає і перебуває, без дозволу слідчого, прокурора, суду; повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну свого місця проживання та роботи.

Читайте також: Прокурор у справі Цемаха заявляє про загрозу життю підозрюваного

Колишнього "командира ППО" міста Сніжне Цемаха затримали наприкінці червня українські спецслужби на території так званої "ДНР".

28 червня Цемаха доправили до Києва, а 29 червня Шевченківський райсуд столиці ухвалив рішення про його арешт на два місяці. Він підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Суд випустив бойовика Цемаха під особисте зобов'язання

В інтерв’ю одному з сепаратистських ЗМІ Цемах відверто розповідав про катастрофу малайзійського Boeing-777 та навіть підтверджував, що ракету було випущено з ПЗРК "Бук".

Нещодавно у деяких ЗМІ з посиланням на джерела з'явилася інформація про те, що обмін ув'язненими між Росією й Україною не здійснюється через вимогу Москви віддати їм Цемаха. Правоохоронці Нідерландів заявили про бажання допитати Цемаха.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-