За серпень НАЗК виявило 337 порушень антикорупційного законодавства

За серпень НАЗК виявило 337 порушень антикорупційного законодавства

Укрінформ
У серпні 2019 року Національне агентство з питань запобігання корупції зафіксувало 337 порушень законодавства у сфері запобігання корупції

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

"НАЗК у серпні 2019 року виявило ознаки 337 порушень законодавства у сфері запобігання корупції. Так, уповноважені особи Національного агентства склали та направили до суду 273 протоколи про адміністративні правопорушення", - йдеться у повідомленні.

46 адмінпротоколів Національне агентство склало за недотримання вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, 6 адмінпротоколів – щодо порушення обмежень стосовно сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, 2 адмінпротоколи – щодо порушення обмежень стосовно одержання подарунків, та 3 адмінпротоколи – щодо невиконання законних вимог Національного агентства.

За порушення термінів подання декларацій агентство склало 5 адмінпротоколів, за несвоєчасне подання або неподання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані – 33 адмінпротоколи, 1 адмінпротокол – за декларування недостовірних відомостей на суму від 100 до 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Читайте також: НАЗК в деклараціях 4-х чиновників виявило недостовірні відомості на 66 мільйонів

За порушення порядку подання звіту політичної партії Національне агентство направило до суду 34 адмінпротоколи, за порушення порядку надання або отримання внеску на користь політпартії – 115 адмінпротоколів. Крім того, за невиконання законних вимог Національного агентства направлено до суду 28 адмінпротоколів.

Національне агентство затвердило 52 обґрунтовані висновки про виявлені ознаки правопорушень, пов’язаних з корупцією. З них: за результатами перевірок у 25 деклараціях виявлено недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб – загалом на 134,6 млн грн, а також встановлено ознаки умисного неподання 27 декларацій.

Крім цього, у серпні НАЗК склало 40 повних перевірок декларацій та затвердило 302 рішення про результати повних перевірок декларацій.

Також Національне агентство направило 12 приписів. З них: 6 приписів внесено за результатами моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції, 6 приписів – за результатами перевірок державних органів.

Загалом з початку року Національне агентство зафіксувало 2133 порушення антикорупційного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-