НАЗК в деклараціях 4-х чиновників виявило недостовірні відомості на 66 мільйонів

НАЗК в деклараціях 4-х чиновників виявило недостовірні відомості на 66 мільйонів

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції виявило у деклараціях чотирьох чиновників недостовірні відомості на суму 65,9 мільйона гривень.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

"Недостовірну інформацію у деклараціях подали: Бахмутський міський голова Олексій Рева, міський голова міста Конотоп Артем Семеніхін, заступник голови Запорізької обласної ради Владислав Марченко та член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Володимир Бутенко", - йдеться у повідомленні.

Так, мер Бахмута Рева у декларації за 2016 рік не зазначив відомості про фінансові зобов’язання, що виникли у дружини на користь ТОВ "ВКП "ДЕМИ" та ПП "ТПК" на загальну суму майже 63 млн грн.

"Міський голова міста Конотоп Сумської області Артем Семеніхін у декларації за 2016 рік не задекларував причіп та відомості про оренду ним житлового будинку, а також не зазначив відомості стосовно наявності у нього корпоративних прав та заборгованості по фінансових зобов’язаннях, які виникли внаслідок непогашення ним заборгованості по кредитному договору", - зазначили у Нацагентстві. Загальна сума встановлених недостовірних відомостей у декларації мера становить понад 1,7 млн грн.

Читайте також: Президент сказав, коли почнуться “посадки”

Також НАЗК встановило, що заступник голови Запорізької облради Марченко у виправленій декларації за 2016 рік не задекларував земельну ділянку та прогулянкове судно "Kolibri KM 450D", які належать йому на праві власності, а також недостовірно вказав відомості про легковий автомобіль та розмір отриманих ним та дружиною доходів. Загалом встановлено декларування недостовірних відомостей на суму майже 800 тисяч гривень.

"За результатами перевірки декларації Володимира Бутенка за 2016 рік було встановлено, що посадовець не задекларував земельну ділянку, яка належить на праві власності дружині. Загальна сума встановлених недостовірних відомостей у декларації за 2016 рік становить понад 400 тис. гривень", - відзначили у Нацагентстві.

Читайте також: НАЗК внесло приписи Семераку і Мангеру

Як зазначається, НАЗК прийняло рішення про направлення обґрунтованих висновків щодо ознак кримінального правопорушення до Національного антикорупційного бюро України, а також до Національної поліції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-