Міністр юстиції анонсував радикальні реформи в пенітенціарній системі

Міністр юстиції анонсував радикальні реформи в пенітенціарній системі

Укрінформ
Міністр юстиції Денис Малюська заявив про планування радикальних реформ у пенітенціарній системі.

Про це він сказав у ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми плануємо досить радикальні реформи в пенітенціарній системі. І напевно це ті реформи і та частина Міністерства юстиції, яка є найскладнішою. І потребує найбільшої уваги. Тобто реформа у пенітенціарній системі це роки. Горизонт планування мінімум три роки, а то й більше», - сказав Малюська.

Він зауважив, що пенітенціарна система це не тільки величезна кількість слідчих ізоляторів та в’язниць, а «це 55 тисяч населення українського, яке там знаходиться, і це просто шалена неефективність держави».

«Ми лише другий день в уряді й відповідно ми зараз пробуємо прорахувати наслідки та взагалі можливість наших реформ, але в принципі модель, яку ми прагнемо, це, з одного боку, будівництво хоча б кількох закладів позбавлення волі за зразком наших північних сусідів – Данія, Норвегія... З іншого боку – радикальний перехід від тюремного ув’язнення, від покарання у вигляді позбавлення волі до інших видів покарань, які з таким позбавленням волі не пов’язані», - додав міністр юстиції.

Читайте також: Із "бунтівної" колонії в Одесі перевели всіх в’язнів

За його словами, більша частина в’язнів, які виходять на волю після відбування покарання за скоєння злочину, вчиняють злочини повторно.

Малюська вважає, що застосування громадських робіт до осіб, що скоїли злочини, електронних браслетів, домашнього арешту, інших засобів покарання, перебування на контролі пенітенціарної інспекції - набагато ефективніше.

«Для держави це в десятки разів безпечніше і в десять разів дешевше», - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-