Інститут безоплатної правової допомоги діятиме - Веніславський

Інститут безоплатної правової допомоги діятиме - Веніславський

Укрінформ
Скасування адвокатської монополії не скасовує дію інституту безоплатної правової допомоги - останній продовжуватиме функціонувати.

Про це на засіданні Комітету ВР з питань правової політики і правосуддя повідомив народний депутат Федір Веніславський ("Слуга народу") під час обговорення проєкту закону про внесення змін до Конституції України (щодо скасування адвокатської монополії), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Інститут безоплатної правової допомоги буде діяти, тому що цей інститут має не зовсім ті цілі, про які ми говоримо, коли йдеться про скасування адвокатської монополії на виключне представництво інтересів особи в судах", - сказав Веніславський, відповідаючи на запитання депутата Руслана Князевича ("Європейська солідарність").

Веніславський уточнив, що більшість адвокатів категорично проти скасування так званої адвокатської монополії, і "це природно, оскільки це їхній хліб."

"Але в одній з найбідніших за рівнем доходу країн Європи нав'язувати людям безальтернативну можливість скористатися лише послугами адвоката, які не дуже дешеві в Україні, теж не зовсім правильно. Людина має отримати можливість сама обрати представника своїх інтересів. Це питання дискусійне, але з точки зору захисту інтересів і прав громадян, вони мають отримати, по-перше, доступну юридичну допомогу, по-друге, мають отримати вибір щодо тих чи інших юридичних послуг від тих фахівців, яким вони особисто довіряють", - уточнив Веніславський.

За його словами, "у нас немає жодних пересторог, щоб особа, яка бажає скористатися фаховою правничою допомогою адвоката, найняла собі адвоката з будь-якого питання".

Читайте також: У Раді вже зареєстрували понад 300 законопроєктів - Разумков

Веніславський запевнив, що прав людини щодо отримання фахової правничої професійної допомоги цей законопроєкт жодним чином не порушує.

"Проситимемо розглянути цей законопроєкт якнайшвидше для того, щоб унеможливити надмірне використання бюджетних коштів на оплату адвокатських послуг", - зазначив Веніславський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-