Суд заарештував чотирьох шахраїв, які представлялися

Суд заарештував чотирьох шахраїв, які представлялися "від Зеленського"

Укрінформ
Печерський суд упродовж дня, 31 серпня, заарештував чотирьох шахраїв, які представлялися уповноваженими особами Офісу Президента.

Про це у Facebook повідомив заступник генерального прокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Чотири особи, які представлялися уповноваженими особами Офісу Президента і вчора були нами затримані за шахрайське заволодіння 570 тис. доларів США за нібито майбутнє працевлаштування особи одним з керівників «Укроборонпрому», арештовані суддями Печерського суду з правом внесення застави ( застава передбачена кодексом, без неї ніяк не можна) у розмірі 18, 15, 15 та 5 мільйонів гривень кожному відповідно", - зазначив Матіос.

Він додав, що доказів їх шахрайської діяльності виявилося достатньо.

"Під час обшуку одного з приміщень військові прокурори вилучили 40 аркушів А-4 , на яких наявний список (ПІБ) осіб, отриманих від них/переданих іншим (ПІБ) особам сум у доларах США (від 50 до 700 тисяч доларів) за призначення на керівні (від обласних і набагато вище управлінь правоохоронних та органів виконавчої влади) посади в органи державної влади і управління протягом червня-серпня поточного року", - уточнив Матіос.

Читайте також: ДБР затримало шахраїв, які видавали себе за довірених осіб Зеленського

Як повідомляв Укрінформ, слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Києві, спільно з Військовою прокуратурою викрили групу осіб, які вимагали 570 тисяч доларів США від колишнього співробітника державної компанії «Укрспецекспорт» за сприяння у його призначенні на керівну посаду в державний концерн «Укроборонпром».

Шахраїв затримали під час передачі частини коштів у розмірі 250 тисяч доларів США. Затримання відбулося в Києві в одному з офісів по вул. Банковій – навпроти будівлі Офісу Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-