У фейку про Яворівський полігон знайшли нову “родзинку” російських вкидань

У фейку про Яворівський полігон знайшли нову “родзинку” російських вкидань

Укрінформ
Спроба російських пропагандистів дискредитувати Збройні сили України провалилася.

Про це повідомляє Інформаційний спротив.

"Російські пропагандисти та їхні посібники фейкометальники в черговий раз спробували дискредитувати Україну, а точніше ЗСУ. Цього разу фейкоавтори пішли на крайні заходи, створивши фейковий акаунт від імені підполковника Роберта К. Трейсі, командира батальйону 502-го піхотного полку ЗС США, який очолює тренувальну місію на Яворівському полігоні", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в своїй статті "підполковник" описує "жахи", які відбуваються в українській армії на Яворівському полігоні. Однак, як повідомляють в ІС, сенсацією це важко назвати, оскільки "вказано стандартний набір російських пропагандистів (лінь, пияцтво, корупція)".

Читайте також: У Міноборони пояснили, чому з'явився фейк про Яворівський полігон

"І, що найцікавіше, саме ці якості як нікого характеризують військовослужбовців російської армії. Але нова "родзинка", тобто новий напрямок російських вкидань, все-таки в статті прозвучав", - додають в Інформаційному спротиві.

Крім того, як повідомляється, перше, що кидається в очі, так це особиста сторінка підполковника на blogpost.com, на якій крім П.І.Б. більше немає ніяких даних про її господаря.

"Тільки від цього вже закрадаються сумніви про її достовірність. Невже людина, яка вирішила відкрито розповісти про всі "жахи" української армії, яка не побоялася назвати себе, приховала все інше ", - зазначають в ІС.

Також повідомляється, що згідно з внутрішніми документами армії США, подібні теми можуть бути опубліковані тільки через офіційні джерела, а не особисті блоги.

"Персональна сторінка, мабуть, створювалася в поспіху, тому що дата її створення - серпень 2019 року. При прочитанні статті, людям, знайомим з англійським правописом, відразу видно, що писав її російськомовний представник. Розділові знаки проставлені, як в російській мові. Та й сам текст далекий від того, що його писала людина військова", - додають в ІС.

Зазначається, що фейк підхопили "рупори російської пропаганди, такі як Страна.юа".

"У свою чергу хотілося б зазначити, що роспропаганда знову провалила черговий "успіх", зліпивши другосортну неякісну "сенсацію". Залишається тільки чекати реакції самого Роберта К. Трейсі на даний фейк від його імені", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, англомовний блог, який ведеться нібито від імені американського підполковника, командира "Об'єднаної багатонаціональної групи з підготовки - Україна" Роберта Трейсі, 23 серпня розмістив публікацію під заголовком "Українські солдати - найслабше місце Яворівського навчального центру". У ньому автор звинувачує українських солдат в незнанні англійської мови, ледарстві, жадібності, повальному пияцтві, низькому рівні освіченості та інтелекту, корумпованості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-