"Свободу Сенцову і Кольченку": у Новосибірську пройшов пікет на честь Дня Незалежності

Фото
Укрінформ
У російському Новосибірську відбувся пікет на честь Дня Незалежності України, в якому брали участь українці, які живуть у Сибіру, а також місцеві жителі.

Про це повідомляє проєкт "Сибирь.Реалии" Радіо Свобода.

"У центрі Новосибірська пройшов узгоджений пікет на честь Дня незалежності України. ...Учасники акції тримали в руках прапори і плакати з гаслами: "Слава Україні", "Свободу Сенцову і Кольченку", "Владо, досить воювати".

Як повідомляє кореспондент "Сибирь.Реалии" з місця події, всього на площі зібралися 13 активістів. Серед них були як громадяни України, які живуть у Сибіру, так і місцеві жителі.

За словами організатора пікету Оксани Лук'янець, акція заявлена не партійною, а загальногромадянською, з головною вимогою до влади Росії припинити втручання у справи незалежної держави.

Читайте також: Світ вітає Україну з річницею Незалежності

Як повідомляється, поодинокі пікети на підтримку України пройшли в суботу в Санкт-Петербурзі, одного із учасників протесту - активіста Олексія Соловйова затримала поліція перед початком акції.

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус української держави.

Фото: Кирило Стариченко, Facebook 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-