НАЗК знайшло півмільйонну

НАЗК знайшло півмільйонну "дірку" в декларації Мангера

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції звернулось до Національного антикорупційного бюро України стосовно встановлення недостовірних відомостей у декларації голови Херсонської ОДА Владислава Мангера.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

"Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер у декларації за 2016 рік (виправленій) не зазначив відомості про отриманий членом сім’ї (дружиною) дохід у вигляді дивідендів від ТОВ "Екозерно". Загальна сума встановлених недостовірних відомостей у декларації голови Херсонської обласної ради становить майже 590 тис. гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Національне агентство ухвалило рішення про направлення обґрунтованих висновків щодо ознак кримінального правопорушення до НАБУ.

У НАЗК нагадали — відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлена статтею 366 – 1 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Депутатка Олена Сотник судиться з НАЗК через результати перевірки її декларації

Також під час перевірок було встановлено, що народний депутат України Вадим Нестеренко у декларації за 2017 рік (виправленій) зазначив недостовірні відомості про вартість частки належних йому корпоративних прав у статутному капіталі ТОВ "ЛІКАНОВА ІНВЕСТМЕНТС ЛТД".

Загальна сума встановлених недостовірних відомостей у декларації народного депутата становить майже 770 тис. гривень.

Крім того, народний депутат України Сергій Мельничук у декларації за 2017 рік не задекларував дохід від відчуження транспортного засобу TOYOTA LAND CRUISER вартістю 500 тис. гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-