До ПЦУ з Московського патріархату перейшла ще одна громада на Дніпропетровщині

До ПЦУ з Московського патріархату перейшла ще одна громада на Дніпропетровщині

Фото
Укрінформ
Для релігійної громади с.Шевченкове Нікопольського району 1 серпня стало особливим, адже цього дня освятили храм на честь преподобного Серафима Саровського, а також громада офіційно перейшла з Московського Патріархату до ПЦУ.

Про це поінформувала прес-служба Нікопольського благочиння Православної церкви України, повідомлення якої поширив голова благочиння ігумен Меркурій (Скороход) у Facebook.

«Ця історична подія залишиться в пам’яті кожного з парафіян, адже сьогодні здійснилася їхня велика мрія – мати свій храм, де буде прославлене Ім’я Господа Нашого Ісуса Христа рідною українською мовою», - зазначив Скороход.

За його словами, з благословення Керуючого Дніпропетровською єпархією Преосвященнійшого Владики Симеона ієрейський чин освячення храму та Божественну літургію очолив благочинний Нікополя та району ігумен Меркурій (Скороход) у співслужінні благочинного міста Покров протоієрея Івана Назарика, настоятеля храму Різдва Христового протоієрея Миколи Бурядника, настоятеля Свято-Троїцького храму м. Нікополя ієромонаха Олексія (Петренка) та настоятеля храму на честь Покрови Божої Матері ієрея Павла Черкасова.

Участь у дійстві також узяли козаки Затопської січі, парафіяни нікопольських храмів Православної церкви України.

Читайте також: ПЦУ проведе свою першу Українську Хресну ходу

Духовенство Покрова та Нікополя привітали громаду та подарували храму духовні святині.

Після Божественної літургії на віруючих чекав смачний козацький куліш, який приготували козаки Затопської січі.

Як повідомив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній на брифінгу 28 липня, протягом понад півроку, що минули з моменту створення Православної церкви України, до неї приєдналося більш ніж 500 парафій Української православної церкви (Московського патріархату).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-