ГПУ викликала на допит голову Державної судової адміністрації

ГПУ викликала на допит голову Державної судової адміністрації

Укрінформ
Генеральна прокуратура України викликає голову Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка на допит на 9 серпня.

Повістку опублікували на сайті Генпрокуратури.

Як зазначається, Холоднюк відповідно до вимог ст.ст. 133, 135 Кримінально-процесуального кодексу України повинен з’явитися 9 серпня об 11.00 до управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України для проведення процесуальних дій як свідка у кримінальному провадженні №42014100020000046 від 25.02.2014.

Раніше для вручення підозр і слідчих дій у справі №42014100020000046 на 2 серпня до ГПУ було викликано голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, суддів ОАСК Євгена Аблова та Ігоря Погрібніченка, а також суддю Суворовського райсуду Одеси Івана Шепітка.

Як повідомляв Укрінформ, 26 липня детективи НАБУ спільно зі слідчими Управління спеціальних розслідувань ГПУ провели обшуки у приміщеннях Окружного адмінсуду Києва та Суворовського райсуду Одеси в межах розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.

Читайте також: Голова Окружного адмінсуду каже, що прийде на допит у ГПУ

Слідство вважає, що голова та деякі судді ОАСК організували ухвалення завідомо неправосудних судових рішень та втрутились у діяльність судових органів з метою створення штучних перешкод у роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України задля уникнення обов’язкового кваліфікаційного оцінювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-