Моніторингова місія ООН закликає покарати винних у смерті журналіста Комарова

Моніторингова місія ООН закликає покарати винних у смерті журналіста Комарова

Укрінформ
Моніторингова місія ООН з прав людини закликає покарати винних у смерті журналіста Вадима Комарова.
Про це йдеться на сторінці організації у Facebook.

"Журналіст-розслідувач з Черкас Вадим Комаров помер минулої ночі, після жорстокого нападу на нього у травні. Щирі співчуття його рідним та близьким. Це третя смерть журналіста в Україні з 2014 року. Безкарність має зупинитись негайно! Винні мають бути притягнутими до відповідальності", - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні близько другої години ночі, не приходячи до тями, у лікарні помер черкаський журналіст Вадим Комаров. Він перебував у комі після жорстокого побиття, яке сталося 4 травня близько 9 ранку у центрі Черкас. На чоловіка посеред вулиці раптово напав невідомий, який завдав йому тілесних ушкоджень і зник з місця події. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження, але потім перекваліфікувала на "Замах на умисне вбивство".

Читайте також: ІМІ вимагає відновлення міжвідомчої комісії з питань безпеки журналістів

У Національній спілці журналістів України зазначали, що, за інформацією колег Комарова, напад було вчинено через гострі критичні статті, які готував журналіст. Одна з найбільш гучних публікацій за останній час – про обставини п'яного бунту в Черкаській колонії. Серед інших тем публікацій Комарова – розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво, корупція в Черкаській міськраді. Журналіста вже намагалися застрелити 2016 року.

Черкаська поліція наразі не встановила особу нападника на журналіста Комарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-