У США сподіваються на швидке притягнення до відповідальності замовників убивства Гандзюк

У США сподіваються на швидке притягнення до відповідальності замовників убивства Гандзюк

Укрінформ
У Посольстві США продовжують уважно стежити за судовим процесом у справі Катерини Гандзюк і сподіваються на швидке притягнення до відповідальності всіх замовників убивства.

Про це диппредставництво заявило у Twitter.

"Катерина Гандзюк, її рідні та друзі заслуговують на правосуддя. Ми продовжуємо уважно стежити за судовим процесом і сподіваємося, що всі замовники вбивства Катерини Гандзюк будуть швидко притягнуті до відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у Покровському міськрайонному суді Дніпропетровської області 6 червня оголошено вироки виконавцям нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

Підбурювача та пособника нападу Сергія Торбіна засуджено до 6 років 6 місяців, безпосереднього виконавця Микиту Грабчука - до 6 років, пособників Володимира Васяновича і В’ячеслава Вишневського - до 4, а Віктора Горбунова - до 3 років позбавлення волі.

Усі п'ятеро повністю визнали свою провину в нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження, вчиненого способом, що має характер особливого мучення, групою осіб, на замовлення, з метою залякування потерпілого, що спричинило смерть потерпілого. Вони надали усі показання, сприяли розкриттю злочину і щиро розкаялися у скоєному.

Читайте також: Виконавцям нападу на Гандзюк винесли вирок

Потерпілі - батьки Катерини Гандзюк і її чоловік - та їхні представники погодилися на призначення зловмисникам м'якшого покарання за угодою з прокурором про визнання винуватості.

Замовником, згідно з вироком, є херсонський політик, причетний до незаконної торгівлі лісом під прикриттям підпалів, діяльність якого викривала Гандзюк. Посередник - помічник депутата Херсонської обласної ради Миколи Ставицького. Їхні імена у вироку не названі, оскільки матеріали розслідування стосовно їхніх дій виділені в окремі кримінальні провадження.

31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Гандзюк перенесла кілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-