У Києві відбувся Міжрелігійний молитовний захід до Дня пам'яті жертв політичних репресій

У Києві відбувся Міжрелігійний молитовний захід до Дня пам'яті жертв політичних репресій

Фото
Укрінформ
У Києві в неділю відбувся міжрелігійний молитовний захід, присвячений Дню пам'яті жертв політичних репресій комуністичного режиму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

"У Міжрелігійному молитовному заході взяли участь представники церков та релігійних організацій, учасники Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій", - зазначається у повідомленні.

Учасниками заходу стали також представники влади та громадськості: т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв; перший заступник Голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Войналович; голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович; посол Польщі в Україні Ярослав Гузи; представник Світового конгресу українців Андрій Шевченко.

Читайте також: Зеленський із дружиною вшанували пам'ять жертв політичних репресій

«Ми переконані в тому, що сьогодні, об’єднавшись, українці, поляки та весь світ, ми даємо той опір ворогу та антилюдській ідеології, який дасть нам можливість із часом твердо сказати що людські цінності перемагають, що слово Боже перемагає над словом диявола. Дуже важливо пам’ятати всі ті сторінки, які були у нашому житті, особливо трагічні, бо на їх основі ми формуємо своє бачення, бачення наших дітей щодо того, яким має бути світ: без ненависті та потурання правами людей», – сказав Карандєєв.

Зазначається, що точну кількість жертв політичних репресій комуністичного режиму - розстріляних, кинутих у в’язниці й табори, на заслання чи примусове психіатричне лікування - досі неможливо підрахувати.

«Подумати, поміркувати і згадати цих людей дуже важливо сьогодні. Всі ці люди помирали самотніми, позбавленими гідності, позбавленими прав на людське поводження. Прийшовши сюди, ми відновлюємо для них хоча б частково ці права. Ми кажемо: ми вас не забули, вам тут було самотньо і страшно, але ми прийшли сюди, щоб нагадати, що це неправильно. Ви ніколи не будете забутими», – наголосив Дробович.

У Києві відбувся Міжрелігійний молитовний захід до Дня пам'яті жертв політичних репресій / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Як повідомлялося, щорічно у третю неділю травня в Україні відзначається День пам’яті жертв політичних репресій.

Найбільше в Україні місце поховання жертв масових політичних репресій розташоване Биківнянському лісі. Тут був об’єкт спеціального призначення НКВС, де наприкінці 1930-х – у 1940-х роках відбувалися масові захоронення розстріляних та закатованих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-