Соцмережі становлять загрозу для сучасних ЗМІ – експерт

Соцмережі становлять загрозу для сучасних ЗМІ – експерт

Укрінформ
Соціальні мережі перебирають на себе функцію журналістики, що є загрозою для засобів масової інформації.

Про це заявила експерт Інституту масової інформації, керівник моніторингового відділу, член Незалежної медійної ради Олена Голуб в Укрінформі на презентації резолюції НМР щодо діяльності медіа під час президентських виборів.

"Соціальні мережі справді перебирають на себе функцію журналістики, і журналісти мають з повною відповідальністю ставитися до цієї загрози, і шанс тут є лише для якісної журналістики. Ми розуміємо, що жодної відповідальності для блогерів і соціальних мереж не може бути стосовно якогось агітаційного контенту чи блогів, чи ще чогось. Відповідно потрібно розвивати медіаграмотність, пояснювати людям, що потрібно читати якісні медіа, розказувати про них людям, що ми власне і неодноразово робимо, і розказувати, що в медіа є стандарти, за якими вони працюють, і ці стандарти насправді розроблені не стільки медіа, як суспільством для медіа", - сказала Голуб.

Читайте також: Експерт розповіла, які стандарти порушували ЗМІ під час виборів

Вона зазначила, що перемогти може лише якісна журналістика, де буде багато аналітичного контенту, якого на сьогодні не вистачає, і напередодні парламентських виборів потрібно змушувати політиків відповідати на запитання журналістів. За її словами, ЗМІ мають аналізувати передвиборчу програму, писати якісну аналітику стосовно того, що було обіцяно політиками раніше, що було зроблено, а чого - ні.

"І власне досягти того, щоб влада і президент виходили на брифінги. І щоб ці брифінги не були комом, як минулий брифінг (Президента України Володимира Зеленського - ред.), коли частину журналістів не пустили, а частина просто не змогла задати запитання", - сказала Голуб.

Вона додала, що політики обов’язково мають відповідати на запитання, оскільки односторонні спілкування через соціальні мережі не дають можливості суспільству задати головні питання, які їх турбують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-