Шахтарі погрожують перекрити кордон із Польщею

Шахтарі погрожують перекрити кордон із Польщею

Укрінформ
Шахтарі з міста Селидове Донецької області обурені відсутністю коштів з державного бюджету на оснащення лав шахт.

Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець під час прес-конференції в Укрінформі у четвер, 6 червня.

"Шахтарі з Селидового надзвичайно обурені, у 2018 році керівництво Міністерства енергетики і вугільної промисловості України виділило кошти з бюджету на оснащення лав. Але тоді міністр вже в жовтні забрав гроші назад, це було більше 133 млн гривень. В цьому році у березні було виділено 504 мільйони 500 тисяч гривень на оснащення трьох лав на шахті "Україна", на шахті "Росія", на шахті "1/3 "Новогродівська", - повідомив Волинець.

Він також додав, що Міністерство енергетики відкликало гроші з казначейського рахунку "Селидіввугілля". "Вчора міністр (міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик - ред.) своїм наказом відкликав ці гроші з казначейського рахунку "Селидіввугілля", тому лави не заряджаються", - наголосив Волинець.

Також Волинець звернув увагу на проблему невиплати заробітної плати на державних шахтах.

"На добу в Україні видобувається 98 тисяч тонн гірничих мас, які треба привести до відповідної концентрації, і тоді це буде готовий вугільний продукт. Із цих 98 тисяч тонн за минулу добу державні шахти видали на поверхню всього 13 тисяч тонн, а інші приватні шахти видали 85 тисяч тонн. Це яскравий приклад, як державне грабують, як доводять до стану банкрутства державні шахти, як знущаються над людьми. І на приватних шахтах немає заборгованості, вища зарплата, а тут низька заробітна плата", - сказав Волинець.

За його словами, активісти Незалежної профспілки гірників України виступають проти корупційних схем та утисків на шахтах.

Читайте також: Працівники "Селідоввугілля" припинили голодування

"Наші активісти, які в регіонах, зараз не приїхали, але вони будуть з мітингувальниками і в Києві, і з понеділка збираються перекривати кордон з Польщею, щоб привернути увагу лідерів країн Європейського Союзу до корупційних явищ, до невиплати зарплати, до неконтрольованої міграції з України у зв’язку зі зростанням тарифів для населення, їх пограбуванням і так далі", - повідомив він.

Як зауважив Волинець, патріотично налаштовані громадяни при підтримці шахтарів висловили своє обурення під будівлею ДП "Львіввугілля" на Львівщині 5 червня цього року.

"Вчора навколо підприємства вугільної промисловості "Львіввугілля" у Львівській області патріотично налаштовані громадяни України за підтримки шахтарів, профспілок взяли у кільце будівлю ДП "Львіввугілля". Вони здійснили такий вчинок для того, щоб не допустити на підприємство маріонеток влади", - пояснив Волинець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-