Працівники

Працівники "Селідоввугілля" припинили голодування

Укрінформ
У Донецькій області акція протесту на ДП «Селідоввугілля» припинена, голодування робітницями підприємства припинено.

Про це повідомив у Facebook представник уповноваженого з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

«Акція протесту на ДП «Селідоввугілля» припинена», - написав представник омбудсмена.

За його словами, на робочих зборах учасники протесту ДП «Селідоввугілля» ухвалили рішення призупинити протест і припинити голодування у зв'язку з тим, що 11 січня двома траншами погасили заборгованість за вересень і 50% за жовтень, тобто, «їм виділили 1,5 місячного фонду заробітної плати працівникам непромислової групи і інженерно-технічним працівникам підприємства».

Крім того, Лисянський повідомив, що голова Донецької ОДА Олександр Куць пообіцяв, що наступного тижня буде погашена заборгованість ще в обсязі 27 млн грн, а це 35% від місячного фонду заробітної плати підприємства ДП «Селідоввугілля».

Читайте також: Працівниці "Селидіввугілля" голодують уже десяту добу

«Залишається борг по заробітній платі перед працівниками ДП «Селідоввугілля» 50% за жовтень, листопад і грудень», - констатував представник омбудсмена.

Як повідомляв Укрінформ, протести на вугледобувному підприємстві почалися з 2 січня в зв'язку з існуючою заборгованістю по зарплаті майже за півроку. У п'ятницю, 4 січня, працівникам ДП «Селідоввугілля» почали погашати борги із зарплати за червень і вересень 2018 року, але вони заявили, що протести триватимуть до повного погашення заборгованості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-